MASOVNA TUČNJAVA I DEMOLIRANJE

Specijalci nisu krivi za obračun ispred narodnjačkog kluba

29.01.2009 u 10:32

Bionic
Reading

Tri godine nakon obračuna specijalaca iz ATJ Lučko s redarima u narodnjačkom klubu Bel Ami u Lučkom, na Općinskom kaznenom sudu na osam mjeseci uvjetno osuđen je redar Petar Colnar jer je tada teško ozlijedio specijalca Iliju Franjića kojem je udarcem šakom slomio nos

Iako je tada ispred narodnjačkog kluba izbila opća tučnjava nakon koje su specijalci demolirali cijeli Bel Ami, jedino je redar Colnar sudski procesuiran i osuđen.

'Nedvojbeno je da je ozljeda zadobivena udarcem šake, a snimka pokazuje da ste ga udarili šakom. No, oštećeni je imao veliki doprinos u cijelom događaju. Došao je alkoholiziran ispred lokala i dalje je htio piti. Sam dolazak specijalaca ispred kluba i njihovo ponašanje potpuno je neprimjereno budući da su pripadnici elitnih jedinica koji bi se i u privatnom životu trebali primjereno ponašati', obrazložila je svoju odluku sutkinja Jelavić.

28. siječnja 2006. četvorica pijanih pripadnika ATJ Lučko, koji su tada bili izvan službe, došli su u Bel Ami.
Osuđeni redar Colnar im je otvorio vrata i rekao da klub više ne radi. Jedan specijalac počeo je nogama i rukama nabijati po vratima i razbijati staklo na ulazu. Redar je tada otvorio vrata i specijalca Franjića šakom udario u glavu, te mu slomio nos i čeljust.

Nakon tog udarca, četvorica specijalaca izvukla su Colnara iz kluba, navukla mu jaknu preko glave kako ne bi mogao micati ruke te su ga počeli udarati, a od udaraca je pao na pod. Colnaru su tada u pomoć priskočili i ostali redari iz Bel Amija. Sve je to vidljivo na snimci videonadzora koja je pregledana u sudnici.

Na parkiralište su došla dva automobila s nepoznatim muškarcima i počela je masovna tučnjava u kojoj su specijalci izvukli deblji kraj. Brojčano slabiji specijalci tada su napustili mjesto sukoba, a vratili su se s pojačanjem svojih kolega iz ATJ Lučko. Kako bi osvetili svoje pretučene kolege, specijalci su ušli u lokal i u potpunosti demolirali unutrašnjost Bel Amija, piše Jutarnji list.