ZAPLJENA OD 100 TISUĆA KUNA

Policija mu upala usred berbe marihuane

07.07.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Berbu lišća indijske konoplje 27-godišnjeg T.Š. jučer su oko 13 sati iznenada prekinuli policajci. U dvorištu mladićeve obiteljske kuće, u Zbjegu kod Slavonskog Broda, otkrivena je potom prava plantaža indijske konoplje na kojoj je mladić uzgojio 100 stabljika. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na preko 100 tisuća kuna

Kako je mladić zatečen u jeku berbe, odmah je i uhićen te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje u prostorijama PU brodsko-posavske, nakon čega će biti priveden pred suca istrage.

Policajci su temeljem sudskog naloga pretražili i dom 27-godišnjeg 'poljoprivrednika', koji je zbog posla s drogom već od ranije poznat policiji. Pronašli su dobro uzgajane 63 stabljike indijske konoplje, visine od jedan pa do preko 2 metra, ali i 37 stabljika s kojih je 'plantažer' već obrao lišće.

Nakon berbe mladić je osam kilograma lišća spakirao u putnu torbu koju je policija također pronašla u njegovoj kući, a marihuana je bila namijenjena slavonskobrodskom tržištu.

Osim što se bavio ilegalnim uzgojem i prodajom indijske konoplje, mladić je nedopušteno posjedovao i pištolj marke CZ kalibra 6,35 milimetara, koji je zajedno s pripadajućim spremnikom i jednim streljivom pronađen u njegovom automobilu. Oduzeta su mu i tri mobitela.

U suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom, protiv 27-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga te mu prijeti kazna zatvora od najmanje tri godine.