Crna kronika DILERI IZ OREBIĆA

Jedni travu sadili, drugi je posjedovali

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Policijska postaja Ston podnijela je kaznenu prijavu redovnim putem protiv tri muške osobe iz Orebića, stare 17, 20 i 22 godine, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga

U petak, 2. srpnja, oko 21 sat, oni su zatečeni u mjestu Ruskovići, općina Orebić, gdje zalijevaju stabljike indijske konoplje. Utvrđeno je da je riječ o 13 stabljika indijske konoplje visine od 10 do 75 cm.

22-godišnjak se sumnjiči da je u svibnju u svojoj kući u Orebiću zasadio sjemenke indijske konoplje, nakon čega ih je krajem lipnja presadio na neobrađeno zemljište, u mjestu Ruskovići. Potom je s drugom dvojicom osumnjičenih dogovorio da zajedno sudjeluju u uzgajanju indijske konoplje, kako bi proizveli marihuanu za svoje potrebe.

Istog dana, odnosno 2. srpnja u popodnevnim satima, na predjelu Dubac u Župi dubrovačkoj, policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka zbog posjedovanja marihuane, a 26-godišnjaka zbog upravljanja vozilom pod utjecajem droga.

Nakon što je primijećen s PVC vrećicom i legitimiran, 23-godišnjak je pokušao pobjeći tako što je skočio u suhi potok s visine od oko 10 metara i rastrgao vrećicu u kojoj se nalazilo oko 15 grama marihuane.

Prilikom skakanja je zadobio lakše tjelesne ozljede. Njega je na to mjesto vozilom dovezao 26-godišnjak koji se po njegovom uhićenju pokušao udaljiti, ali su ga u tome spriječili policijski službenici. Testiranjem je utvrđeno da 26-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem droga.

Protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem, a 26-godišnjak je zadržan u prostorijama policije te je u subotu, 3. srpnja, uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od šest mjeseci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još