DILERI IZ OREBIĆA

Jedni travu sadili, drugi je posjedovali

05.07.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Policijska postaja Ston podnijela je kaznenu prijavu redovnim putem protiv tri muške osobe iz Orebića, stare 17, 20 i 22 godine, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga

U petak, 2. srpnja, oko 21 sat, oni su zatečeni u mjestu Ruskovići, općina Orebić, gdje zalijevaju stabljike indijske konoplje. Utvrđeno je da je riječ o 13 stabljika indijske konoplje visine od 10 do 75 cm.

22-godišnjak se sumnjiči da je u svibnju u svojoj kući u Orebiću zasadio sjemenke indijske konoplje, nakon čega ih je krajem lipnja presadio na neobrađeno zemljište, u mjestu Ruskovići. Potom je s drugom dvojicom osumnjičenih dogovorio da zajedno sudjeluju u uzgajanju indijske konoplje, kako bi proizveli marihuanu za svoje potrebe.

Istog dana, odnosno 2. srpnja u popodnevnim satima, na predjelu Dubac u Župi dubrovačkoj, policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka zbog posjedovanja marihuane, a 26-godišnjaka zbog upravljanja vozilom pod utjecajem droga.

Nakon što je primijećen s PVC vrećicom i legitimiran, 23-godišnjak je pokušao pobjeći tako što je skočio u suhi potok s visine od oko 10 metara i rastrgao vrećicu u kojoj se nalazilo oko 15 grama marihuane.

Prilikom skakanja je zadobio lakše tjelesne ozljede. Njega je na to mjesto vozilom dovezao 26-godišnjak koji se po njegovom uhićenju pokušao udaljiti, ali su ga u tome spriječili policijski službenici. Testiranjem je utvrđeno da 26-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem droga.

Protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem, a 26-godišnjak je zadržan u prostorijama policije te je u subotu, 3. srpnja, uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od šest mjeseci.