ORDINIRALI PO ISTRI I KVARNERU

Pali bankomat kradljivci iz Rumunjske

02.07.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Djelatnici istarske policije sinoć su u istražni centar Županijkog suda u Puli sproveli trojicu Rumunja u dobi od 34, 33, i 31 godinu koji su posebnom opremom očitavali podatke s bankomat kartica, da bi potom s bankomata različitih banaka na području Istarske i Primorsko-goranske županije, ali i na širem području Republike Hrvatske, podizali gotovinu

Po riječima Gordane Ostović iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske rumunjski su državljani novac s bankomata podizali u razdoblju od kolovoza 2008. do kraja 2009. godine, a kriminalističko istraživanje nad njima provedeno je u suradnji s PU primorsko-goranskom. Iznos novca koji su na takav način Rumunji sebi pribavili, nije iznijet u javnost. Uhićeni su prekjučer na graničnom prijelazu Goričan.

Rumunji su privedeni u istražni centar Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo računalne prijevare te kazneno djelo izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava.