Crna kronika UNIŠTAVANJE ORUŽJA

Na poligonu u Slunju poginuo dočasnik HV-a

Tijekom uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava na Vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja, danas 13,30 sati poginuo je u nesreći na radu dočasnik Zapovjedništva za potporu nadnarednik Vladimir Vincelj, priopćilo je Ministarstvo obrane RH

U tijeku je istraga o svim detaljima ove nesreće koja se dogodila tijekom višemjesečne aktivnosti Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu (ZZP) koja se od travnja do prosinca 2010. provodi na stalnom mjestu za uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava Oštarijski Dolovi na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik".

Otpisana ubojita sredstva (UbS) uništavala su se sukladno godišnjem Planu uništavanja UbS-a za 2010. i Elaboratu za uništavanje otpisanih UbS-a za 2010., ističe Ministarstvo obrane.

Dočasnik Vincelj (37) bio je pripadnik Oružanih snaga RH od 1998. godine. Na dužnosti pirotehničara bio je od 1998. do 2004., a od 2004. obnaša dužnost zapovjednika desetine za održavanje UbS-a.

U Časničkoj školi Učilišta HKoV "Fran Krsto Frankopan" završio je izobrazbu za instruktora ubojitih sredstva i izobrazbu za pirotehničara, te izobrazbu za zapovjednika voda u Dočasničkoj školi Učilišta HKoV "Fran Krsto Frankopan".

Predstavnici Zapovjedništva za potporu posjetili su obitelj poginulog nadnarednika Vladimira Vincelja, iza kojega su ostali supruga i dvoje djece.

Ministar obrane Branko Vukelić te načelnik glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić uputili su obitelji brzojave sućuti, navodi u priopćenju Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još