Crna kronika ZAŠTO SU IŠLI U ŠUMU?

Smrt u minskom polju zasjenila puška

Prema tekstu portala Lika Online, nedjeljna tragedija u selu Dabar u blizini Otočca u kojoj je u minskom polju poginuo jedan mladić nije sasvim razjašnjena. Sjena sumnje pala je na pronađenu lovačku pušku

Danas su na vidjelo izašle nove činjenice koje, piše portal Lika Online - mijenjaju okolnosti vezane uz tragediju u minskom polju kraj Otočca.

Poginuo je 29-godišnjak Danijel Pintar, dok su braća Tihomir (25) i Mihovil (30) Šepac te Tomo Rajković (45) ranjeni prilikom aktiviranja mine PROM 1 zaostale iz Domovinskog rata u šumskom predjelu nedaleko od sela Dabar.

Prema istrazi koju su proveli Dušan Šporčić, sudac istražitelj Županijskog suda u Gospiću i djelatnici PU ličko-senjske, prve su informacije govorile da su se u predvečerje netom prije stradavanja kretali šumom u potrazi za gljivama.

Na mjestu tragedije nije pronađeno vatreno oružje, a i ozlijeđeni su dali takve izjave. Djelatnici PU ličko-senjske nastavili s istragom i, kako nas je izvijestio načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković, policiji je bilo sumnjivo da se četvorica ljudi u predvečerje upute u šumski predio s jasno istaknutim natpisima 'Mine!'.

Izvidom ovog opasnog terena policijski su djelatnici ipak pronašli lovačku pušku koja je, prema neslužbenim podacima, pripadala poginulom Danijelu Pintaru. Puška se nalazila skrivena u grmlju svega dvadesetak metara od mjesta eksplozije, a naknadno će se otkriti tko je od ranjenih lovaca unatoč tragičnim okolnostima ipak sakrio oružje od policije.

Neki od stradalnika članovi su mjesnog lovačkog društva ipak ostaje nedoumica zbog čega se i nakon tragedije nastojala prikriti činjenica da se sve ovo dogodilo prilikom lova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još