PALI U RUPU NA HVARU

Sedmero Austrijanaca na triciklu sletjelo u provaliju!

21.06.2010 u 11:02

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć na otoku Hvaru, ozlijeđeno je sedmero stranih državljana koji su se vozili triciklom, sletjeli s ceste i pali u dubinu od oko četiri metra, doznaje Hina u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj

Svi su tijekom noći primljeni u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje im je pružena liječnička pomoć.

Nesreća se dogodila oko 22 sata i 45 minuta u gradu Hvaru na predjelu Sv. Katarina, gdje se sedmero državljana Austrije vozilo u triciklu marke Peugeot.

Vozač, čiji identitet policija za sada još nije utvrdila, vozio je tricikl i ulaskom u raskrižje, zbog neprilagođene brzine i većeg broja putnika, izgubio nadzor nad triciklom, koji je inače predviđen za troje putnika.

Policija je za sada utvrdila da se u vrijeme nesreće na triciklu, umjesto troje osoba, nalazilo više nego dvostruko putnika zbog čega je vozač izgubio nadzor nad vozilom koje se zanijelo, prevrnuo na desnu bočnu stranu te sletjelo ispod razine ceste na dubinu od oko četiri metra.

Austrijancima je nakon nesreće prva pomoć pružena u Domu zdravlja Hvar.

Potom je zatraženo angažiranje helikoptera zbog hitnog prijevoza pacijenata u KBC Split, no zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta, bure i kiše, helikopter HRZ-a nije bio u mogućnosti poletjeti prema Hvaru.

Županijski centar 112 Split zatim je kontaktirao s Jadrolinijom o mogućnosti angažiranja trajekta Tin Ujević koji je bio na vezu u luci Stari Grad. Oko ponoći trajekt je s pacijentima u dva vozila Hitne medicinske pomoći krenuo prema Splitu, a sedmero ozlijeđenih Austrijanaca jutros oko dva sata dovezeni su na Kirurški odjel KBC-a Split.

Splitska policija izvijestila je da se još uvijek utvrđuje identitete svim putnika, ali i vozača tricikla.