PETNAESTAK OZLIJEĐENIH

Prevrnuo se autobus s češkim turistima

19.06.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Pri prevrtanju autobusa kod kamenoloma Antenal na prometnici Novigrad - Poreč jutros oko 4 satu ozlijeđen je 21 državljan Češke. Autobus čeških registarskih oznaka 1K 46920 je izletio s ceste niz padinu od oko pet metara, a potom se i prevrnuo na bok. U autobusu je bio 31 putnik, mahom starije životne dobi, te 2 vozača.

U nesreći je ozlijeđena 21 osoba, od kojih će četvero biti zadržano na liječenju nekoliko dana, ali nitko od ozlijeđenih putnika nije životno ugrožen, piše ipress. Na mjestu nesreće prve su bile ekipe Hitne pomoći iz Umaga. Svi ozlijeđeni su zbrinuti, a neozlijeđeni su privremeno smješteni u hotelu Laguna u Novigradu.

Oko 8 sati 19 ozlijeđenih prevezeno je u Opću bolnicu Pula, a tri osobe su otpuštene iz HMP Umag. Cesta Novigrad-Poreč otvorena je za promet u 9 sati, nakon što je autobus uklonjen s ceste i dizalicom prevezen u obližnji kamenolom.

'Svi su češki turisti dobro. Nitko nije životno ugrožen, a njih 15 već je otpušteno iz bolnice i odlaze u istarska turistička središta gdje će provesti odmor. Četvorica čeških turista, zbog manjih prijeloma i lakšeg potresa mozga ostat će u bolnici dan-dva', rekao je Vedran Grubišić, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije, koji je zajedno s ravnateljem bolnice dr. Lemsom Jerinom obišao stradale turiste.

Jutros je za vrijeme nesreće padala kiša. Neslužbeno doznajemo da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem u desnom oštrom zavoju, vjerojatno zbog brzine i skliske ceste, ali i zbog umora 28-godišnjeg vozača Kurta Skraznyja. Autobus je iz Češke prema Hrvatskoj, odnosno destinacijama Poreč i Pula, putovao cijelu noć, a u Hrvatsku su ušli jutros oko 3 sata na graničnom prijelazu Kaštel.