OTAC I SIN STROLIGO

Umjesto plaće, palicama premlatili radnika!

16.06.2010 u 14:43

Bionic
Reading

U Istri se dogodio nezapamćen skandal, kako piše ipress.hr, Ivan Burul (45) s područja Kršana umjesto plaće dobio je teške batine od poslodavca! Dogodilo se to kad je zatražio da mu isplate višemjesečne plaće. Vlasnici obrta Stroligo kamen i graniti iz Kršana, Đani Stroligo (56) i njegov sin Đani Stroligo (31) divljački su radnika pretukli šipkom i palicama

Što se događalo kod surovih poslodavaca, oca i sina Stroligo, novinarima ipress.hr-a prepričao je brat pretučenog Ivana Burula.

'Nije dobio posljednjih godinu i po dana, pa je došao u subotu oko 15 sati u ured starijeg Stroliga u pogon u Blaškovićima kod Kršana. Posvađali su se i stari ga je izbacio iz ureda. Tada je došao mlađi Stroligo i s leđa ga šipkom oborio na pod gdje su ga obojica nastavila mlatiti palicama', ispričao je Ivanov brat Vlado.

Nesretni je Ivan nakon brutalnog premlaćivanja završio u bolnici s višestrukim prijelomom rebara i dva kralješka.

Prema svjedočenju njegovog brata Vlade, Stroligo stariji u svađi je Ivanu kazao: 'Dajem ti otkaz pa me zanima kako ćeš onda dokazati da plaće nisi dobio.'

Ivan Burul od subote do utorka bio je na bolničkom liječenju, sada je na kućnoj njezi i danas nije bio dostupan novinarima.

Ivan Burul samohrani je otac koji uzdržava dvoje djece od 17 i 21 godinu.

Policija je nakon istrage protiv oca i sina Stroligo podnijela kaznene prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.