PUCNJAVA U ZAGREBU

Nakon kave rafalom po direktoru

14.06.2010 u 15:04

Bionic
Reading

Neriješeni poslovni odnosi razlog su današnjega krvavog obračuna u Tvrtkovoj ulici u središtu Zagreba gdje je 48-godišnji muškarac, najvjerojatnije iz pištolja, pucao na 37-godišnjaka, a potom se predao policiji.

Okolnosti događaja još se istražuju, no najvjerojatnije su u pozadini neriješeni poslovni odnosi, rekla je Marija Goatti Matijević iz zagrebačke policije.

Dodala je da se napadač nedugo nakon pucnjave sam pojavio u 5. policijskoj postaji na Medveščaku i priznao da je pucao u 37-godišnjaka.

Policija je dojavu o obračunu dobila od više osoba koje su čule pucnjeve ili su na pločniku u Tvrtkovoj ulici kod kućnog broja 8 vidjeli teško ranjenoga muškarca kako leži u lokvi krvi.

Liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Rebro, a policija čeka da se oporavi kako bi s njim mogli obaviti razgovor, kazala je Goatti Matijević.

Neslužbeno se doznaje da je ozlijeđeni Siniša V. zaposlen u tvrtki koja se bavi kreditiranjem građana te da je s Mladenom Z. koji je u njega pucao neko vrijeme prije obračuna proveo u jednom od obližnjih kafića.

Po izlasku iz kafića Mladen Z. je sjeo u svoj automobil, uzeo pištolj i zapucao. Najprije je nekoliko hitaca ispalio iznutra, da bi potom izašao za Sinišom V. i nastavio pucati.

Teško ozlijeđeni muškarac ranjen je s najmanje pet metaka, a u policiji ne žele govoriti o točnom broju ispaljenih hitaca dok svoj posao ne dovrše liječnici te dok se na mjestu događaja ne pronađu ispaljene čahure i ne dovrši očevid.