NOĆNI POHOD

Iz Slobodne ukradene knjige od 100.000 kuna

10.06.2010 u 11:46

Bionic
Reading

Knjige vrijedne 100 tisuća kuna nestale su iz bivšeg sjedišta splitskog lista, gdje se danas nalaze tek štakori, smeće i sjedište EPH-ove fiktivne 'novinarske akademije'

Sa sedam dana zakašnjenja, splitska policija izvijestila je o teškoj krađi koja se dogodila u skladištu Slobodne Dalmacije. Iz prostora tvrtke u Splitu nestale su knjige i enciklopedije vrijedne čak 100 tisuća kuna.

Roba je ukradena iz podrumskih prostorija na adresi Hrvatske mornarice 4, gdje se do prije dvije godine nalazila redakcija splitskog lista. Nakon preseljenja u Dugopolje, ondje stoluju tek štakori, nigdje nema žive duše, a još uvijek nije jasno ni je li zgrada prodana. Nadzorni odbor Slobodne Dalmacije prije više od godinu dana dao je pristanak za prodaju, no svi potencijalni kupci navodno su zbog krize odustali od posla.

Na istoj adresi nalazi se i sjedište EPH-ove fiktivne 'novinarske akademije', ustanove koja je formalno osnovana da bi se ispoštovao ugovor o kupnji Slobodne Dalmacije, no još uvijek nema ni program, ni predavače, ni proračun, ni studente.