HARAČIO PO CRIKVENICI

Krao iz otključanih vikendica

09.06.2010 u 16:14

Bionic
Reading

Crikvenički policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Crikvenice zbog osnovane sumnje u počinjenje teških krađa i krađa na području Crikvenice

Utvrđeno je da je 20-godišnjak u vremenu od ožujka do lipnja 2010. počinio tri teške krađe i dvije krađe u obiteljske, odnosno vikend kuće na području grada Crikvenice.

Iz kuća u vlasništvu hrvatskih državljana otuđio je torbice s novčanicima, osobnim dokumentima i novcem, bankovnim karticama, ali i veću količinu raznog zlatnog nakita te bižuterije. Jednu je karticu i iskoristio te na bankomatima u više navrata podignuo 5.000 kuna. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 60.000 kuna.

Zanimljivo je da kradljivac nije provaljivao u kuće jer su bile otvorene, pa je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnika i ukrao navedene predmete, a neke su policajci kasnije i pronašli.

U dogovoru s Istražnim centrom te nadležnim državnim odvjetništvom, 20-godišnji Crikveničanin će tijekom dana biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.