PUCNJAVA U RAKITJU

Ranjeni je osuđenik za atentat na Đinđića

08.06.2010 u 16:21

Bionic
Reading

Na jezeru u Rakitju nešto prije podneva, najvjerojatnije iz vatrenog oružja, teško je ranjen muškarac srednjih godina za kojega srbijanski mediji tvrde da je traženi pripadnik 'zemunskog klana' Sretko Kalinić

Kalinić je osuđen za ubojstvo Zorana Đinđića

Sretko Kalinić jedan je od optuženih za ubojstvo premijera Zorana Đinđića.

Kalinić je pripadnik 'zemunskog klana' koji je od 2003. godine u bijegu. Spekulira se da je u njega pucao Miloš Simović drugi član 'zemunskog klana'.

Miloš Simović i Sretko Kalinić osuđeni su, u odsutnosti, pred Specijalnim sudom na 40 i 30 godina zatvora za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića. I ranije se spekuliralo  da se Kalinić krije u Hrvatskoj. On je rođen u Zadru gdje je i živio do početka rata kada se seli i Beograd.

Riječ je o jedanome od najokrutnijih srbijanskih kriminalaca. 'Kalinić je hospitaliziran, operiran i van životne je opasnosti', rekao je za B92 direktor srpske policije Milorad Veljović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za agenciju Tanjug da je hrvatska policija uhitila Sretka Kalinića.  Dačić je rekao da je Kalinić kod sebe imao lažnu hrvatsku putovnicu.

'Srpska i hrvatska policija već duže vrijeme koordinirano rade na razmjeni operativnih podataka u vezi s lociranjem i uhićenjem preostalih članova zemunskog klana', rekao je Dačić. Nakon srpske oglasila se i hrvatska policija.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec potvrdio je da je muškarac srednjih godina koji je danas teško ranjen najvjerojatnije iz vatrenog oružja na zagrebačkom jezeru u Rakitju, Sretko Kalinić.

"Imamo indicije tko bi mogao biti počitelj i da bi se moglo raditi o sukobu kriminalnih miljea", izjavio je Borovec, dodavši da će MUP RH uskoro na internetskim stranicama objaviti fotografiju osumnjičene osobe za pokušaj ubojstva.

Policija nije odmah utvrdila identitet muškarca budući da kod sebe nije imao nikakvih dokumenata.

Hrvatska policija je ranije tijekom dana izvijestila da je muškarac srednjih godina s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u Vinogradsku bolnicu.

Teško ozlijeđenog muškarca na jezeru u Rakitju opazio je 39-godišnji Zagrepčanin koji je oko podne pošao u šetnju. Dok je hodao uz obalu jezera u susret mu je došao ranjeni muškarac, zatražio pomoć i srušio se u nesvijest. Prolaznik je obavijestio policiju i hitnu pomoć, koja je ozlijeđenog muškarca odvela u Vinogradsku bolnicu.

U policiji, do dovršetka očevida, nisu željeli nagađati kako je i pod kojim okolnostima muškarac ozlijeđen. Neslužbeno se doznaje da je riječ o ozljedama u području trupa opasnima po život, no u policiji ili bolnici nije bilo moguće doznati o kakvim je točno ranama riječ.