IZGORJELA KUĆA BRODSKOG LIJEČNIKA

Maca spasila djevojčice iz stravičnog požara

08.06.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Bučna maca svojim je paničnim mijaukanjem danas spriječila pravu tragediju. U kući uglednog slavonskobrodskog neurokirurga D. Smiljanića iznenada je planuo požar, a dvije djevojčice, koje su u to vrijeme bile same kod kuće, na vatrenu je opasnost upozorila njihova mačka. Samo nekoliko minuta nakon što su djeca istrčala van, vatra je doslovno progutala modernu, u američkom stilu građenu vilu

'Bio je to jeziv prizor. Srećom, iz kuće su u posljednji trenutak spašene djevojčice, 11-godišnja Lea i devetogodišnja Arna. Svi susjedi su odmah priskočili u pomoć. Jedan susjed je isključio plin, a ja sam doslovno u zadnji tren uspio utrčati u kuću, kojom se munjevitom brzinom širila vatra, te sam iznio plinsku bocu, da ne dođe do eksplozije koja bi oštetila i sve susjedne kuće', ispričao je za tportal Josip Krajnović, susjed unesrećene obitelji i član Mjesnog odbora Brodsko Vinogorje koji je zajedno s ostalim stanovnicima tog naselja prošli tjedan vodio borbu s desetak pokrenutih klizišta koja prijete tamošnjim kućama.

Kao doznajemo, djevojčice su u vrijeme izbijanja požara bile same kod kuće, majka je radila, otac je bio poslom u gradu, a mali šestogodišnji brat bio je u vrtiću. Susjeda, koja inače vodi brigu o djeci dok roditelji rade, došla im je podgrijati ručak. Djevojčice su tada čule neuobičajeno glasanje svoje mace. Tražeći macu, otvorile su vrata garaže koja se nalazi uz kotlovnicu, u prizemlju kuće. Tamo ih je zatekao stravičan prizor. Čitava garaža bila je u plamenu, koji je suknuo prema djeci. Tek što su djevojčice i susjeda uspjele istrčati van, vatrena se stihija proširila čitavom, drvetom obloženom vilom, te je unutrašnjost potpuno uništena.

Prema prvim informacijama s terena, uzrok požara su najvjerojatnije neispravne električne instalacije.