UBOJSTVO PUKANIĆA

Obrana traži novo telekomunikacijsko vještačenje

07.06.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Na suđenju za ubojstvo suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića svjedočit će vještak koji je analizirao telefonske razgovore optuženika i praćenjem signala mobilnih telefona rekonstruirao njihovo kretanje, nakon čega će sud odlučiti o zahtjevu obrane da se njegov nalaz izdvoji iz sudskog spisa

Obrana to traži jer je nalaz napravljen u policijskom Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić koji nema stručnjaka za telekomunikacije. Novo bi vještačenje, smatra obrana, trebali sastaviti ovlašteni telekomunikacijski vještaci kojih na popisu zagrebačkog Županijskog suda ima desetak.

O zahtjevu za izuzeće prvog telekomunikacijskog vještačenja sud će odlučiti nakon što u srijedu ispita Stanislava Peruška koji je potpisao prvi nalaz.

Sud je na današnjem ročištu odbio raniji prijedlog obrane da se ispitaju Zoran Pilipović, bivši odvjetnik prvooptuženog Roberta Matanića, te Stanko Subotić Cane za kojega je crnogorski poduzetnik Ratko Knežević posvjedočio da bi zajedno s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem mogao stajati iza Pukanićeva ubojstva.

Obrana je ponovila zahtjev da se ispita Zoran Raičković kojega je Knežević spomenuo kao osobu od koje je doznao da je vrh crnogorske vlasti povezan s navodnim naručiteljem Pukanićeva ubojstva Sretenom Jocićem i njegovim kumom Slobodanom Đurovićem koji je, po optužnici, bio veza naručutelja i neposrednih izvršitelja atentata.

Sud će o ispitivanju Raičkovića, kao i bivše Nacionalove novinarke Jasne Babić koja je pisala o 'duhanskoj mafiji', odlučiti naknadno.