Crna kronika UZROK SMRTI NEPOZNAT

Preminuo Mijo Matić - osumnjičenik u aferi Đakovština

U Osijeku je u nedjelju preminuo bivši predsjednik Uprave poljoprivredno-prerađivačke tvrtke Đakovština Mijo Matić, jedan od osumnjičenih za slučaj u kojem su državne robne zalihe te više fizičkih i pravnih osoba, oštećeni za više od 20 milijuna kuna, neslužbeno se doznaje od nadležnih institucija, ali druge pojedinosti, uključujući i uzrok smrti, za sada nisu poznate

Mijo Matić i bivši član Uprave te tvrtke Paško Gašpar pritvoreni su 8. veljače ove godine, zbog osnovane sumnje, da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Teretilo ih se, uz ostalo, da su od siječnja prošle, do 25. siječnja ove godine u Đakovu naložili da se žitarice u vlasništvu Republike Hrvatske te većeg broja fizičkih i pravnih osoba, koje su bile pohranjene na skladištenje u silosima trgovačkog društva, isporučuju radi mljevenja, prerade i prodaje na tržištu. Sumnjičilo ih se da su takvim postupanjem trgovačkom društvu pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 22 milijuna kuna.

Matiću i Gašparu pritvor je, odlukom istražnog suca početkom svibnja, produljen do 4. kolovoza ove godine, jer istraga još nije bila okončana, zbog provođenja iznimno složenog i opsežnog financijsko-knjigovodstvenog vještačenja te ispitivanja oštećenika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još