Crna kronika BRAČNI PAR IZA REŠETAKA

Odluka o pritvoru za Pevece u ponedjeljak

Županijsko državno odvjetništvo iz Bjelovara podnijelo istražni zahtjev s prijedlogom za određivanje pritvora za dvoje uhićenih iz slučaja 'Pevec', tj. Zdravka i Višnju Pevec

Državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev s prijedlogom za pritvor uhićenih Županijskome sudu u Bjelovaru tako da će ih, doznaje se od predsjednice toga suda Milenke Slivar, u ponedjeljak ponovno ispitati istražni sudac, koji će im reći i za što ih se tereti, a tada će razmotriti i zahtjev za pritvorom.

Dežurna istražna sutkinja Antonija Bagarić izvijestila je upravu istražnog zatvora u Bjelovaru da se uhićenicima produljuje zadržavanje do ponedjeljka.

Višnja i Zdravko Pevec te računovotkinja grupacije 'Pevec' Dragica Barišić privedeni su sinoć na Županijski sud u Bjelovaru nakon gotovo dvadeset sati kriminalističke istrage u bjelovarsko-bilogorskoj Policijskoj upravi. Policija je na sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o papirima koji potvrđuju nezakonite transakcije od 17 milijuna kuna. Računovotkinja grupacije 'Pevec' Dragica Barišić puštena je sinoć na slobodu.

Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava izvijestila je u kratkom priopćenju da je kriminalistička policija nakon višemjesečne istrage utvrdila osnovanu sumnju da su tri odgovorne osobe u tvrtkama 'Pevec' d.o.o. i 'Pevec Transporti' d.o.o. iz Bjelovara počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te da su pomagale počiniti kaznena djela. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv svih troje uhićenika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još