Crna kronika NEZAKONITIH 17 MILIJUNA

Pevecovi u pritvoru, računovotkinja puštena

Osnivač grupacije Pevec Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja, te njihova računovotkinja Dragica Barišić privedeni su kasno sinoć na Županijski sud u Bjelovaru gdje ih je saslušala istražna sutkinja. Dragica Barišić je puštena iz pritvora

Neslužbeno se doznaje da je zadržan bračni par Pevec, a računovotkinja Dragica Barišić puštena na slobodu.

'Dvije su osobe zadržane na 48 sati, a u tom će periodu državni odvjetnik predložiti istražni postupak te tek tada istražni sudac odlučuje o pritvoru. Svo troje inkriminiraju kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta', objašnjava istražna sutkinja Bagarić.

Odluka o tome hoće li biti pritvoreni očekuje se danas.

Nakon gotovo dvadeset sati kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj, Višnja i Zdravko Pevec te računovotkinja grupacije Pevec Dragica Barišić privedeni su sinoć na Županijski sud u Bjelovaru gdje ih je istražna sutkinja Antonija Bagarić ispitivala.

Prva je privedena računovotkinja Dargica Barišić oko 21 sat, a nešto kasnije stigli su odvojeno i Višnja i Zdravko Pevec. Policija je na Sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o papirima koji potvrđuju nezakonite transakcije u iznosu od 17 milijuna kuna.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u kratkom priopćenju izvijestili su o tome da su djelatnici kriminalističke policije nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrdili postojanje osnovane sumnje da su tri odgovorne osobe tvrtki Pevec d.o.o. Bjelovar i Pevec Transporti d.o.o. Bjelovar počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti kao i pomaganje u počinjenju kaznenog djela. Policija je podigla kaznenu prijavu protiv svo troje uhićenih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još