Crna kronika VOZILA PIJANA

Na optuženičkoj klupi profesorica koja je ozlijedila satnika

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatske državljanke Bernardine Petrović zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je satnik Marko Pavković ostao bez obje noge.

U optužnom prijedlogu okrivljenicu se tereti da je izazvala nesreću jer je vozila prevelikom brzinom i pod utjecajem alkohola.

Ona je oko 00,10 sati 17. ožujka 2010. u Aveniji Većeslava Holjevca upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,97 g/kg apsolutnog alkohola) 'pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u prometu', a brzinu kretanja vozila nije prilagodila gustoći prometa kako bi vozilo mogla pravodobno zaustaviti pred svakom preprekom.

'Bez da je kočila, automobilom je naletjela na M. P. koji se u istom prometnom traku nalazio pored stražnjeg dijela zaustavljenog i propisno obilježenog osobnog automobila nepodobnog za daljnju vožnju. U prometnoj je nesreći M. P. zadobio teške tjelesne ozljede', navodi Općinsko državno odvjetništvo u optužnom prijedlogu objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Satnik Pavković u toj je nesreći stradao samo nekoliko sati po povratku iz mirovine misije u Afganistanu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još