Crna kronika DIVLJAŠTVO U METKOVIĆU

Torcidaši razbili glavu 13-godišnjem dječaku

Zbog nanošenja tjelesnih ozljeda maloljetniku te nasilničkog ponašanja, policajci iz Metkovića priveli su rano popodne pripadnika navijačke skupine Torcida Josipa D. (19) iz Splita u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku

DUBROVNIK - Privođenje je uslijedilo nakon krim-obrade zbog sukoba do kojeg je u subotu oko 9 sati ujutro došlo u Metkoviću ispred prostorija udruge Bad Blue Boys. Veći broj Torcidaša iz Splita, Solina, Metkovića i Korčule, u dobi od 17 do 20 godina, okupilo se ispred prostorija BBB-a u samom središtu Metkovića, piše Jutarnji list.

Tada je Josip s još dva Torcidaša ušao u prostorije udruge i tu zatekao 13-godišnjeg dječaka iz Metkovića. Bez povoda ga je udario palicom po glavi i srećom nanio samo lakše tjelesne ozljede. No, mladom huliganu to nije bilo dosta te je palicom počeo razbijati inventar. Kad se umorio od razbijanja, Josip je po izlasku iz kluba BBB-a šakom udario u glavu 21-godišnjeg Metkovčanina koji je imao nesreću da se u krivo vrijeme našao na krivom mjestu.

Istodobno, osam je Torcidaša ispred kluba drsko mahalo batinama, kablovima i raznim palicama s lancima prijetilo građanima da će ih ozlijediti.

Ubrzo je stigla policija i sve ih uhitila te privela. Utvrđeno je da su sedmorica počinila prekršaje javnog reda i mira, a Josip D. uz dva kaznena djela prekršio i Zakon o osobnoj iskaznici.

Vidno alkoholiziran s 1,91 promila alkohola vrijeđao je policajce koji su ga uporabom sredstava prisile spriječili u pokušaju bijega. Svi prekršitelji su privedeni u Prekršajni sud Metković gdje su saslušani i pušteni. Izrečene su im prekršajne kazne, a Josip Š. (18) i Ante V. (19) iz Solina zaradili su i optužne prijedloge po Zakonu o eksplozivnim tvarima jer su kod njih pronađene i oduzete dvije bengalke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još