POLICIJA POTVRDILA

Prezaduženi poštar ubio i zapalio supružnike

29.05.2010 u 15:45

Bionic
Reading

Načelnik policije Ivica Tološić potvrdio je da je uhićeni poštar R.M. (37) iz Virovitice ubio Antu i Anu Galić. Motiv ubojstva je kocka i prezaduženost prema pošti i drugim vjerovnicima kojima je dugovao novac. Ubojstvo je počinio 25. svibnja u jutarnjima satima. Jutro nakon ubojstva od kuće je donio kanistar s gorivom, polio ubijene supružnike, zapalio ih te potom zaključao vrata i otišao u obližnji kafić na kavu

Nakon trodnevne istrage tijekom koje ispitano više od stotinu ljudi, policija je za ubojstvo virovitičkih umirovljenika osumnjičila lokalnog poštara R. M. (37).

Policijski načelnik Tolušić detaljnije je pojasnio ubojstvo koje se dogodilo u utorak. Toga dana u jutarnjim satima osumnjičeni 40-godišnjak došao je u prostorije kuće oštećenih supružnika koje je poznavao od ranije u namjeri izvršenja ubojstva. Supružnici su u to vrijeme sjedili i pili kavu. Nakon što je ušao u kuću, ubojica je došao do kuhinje gdje nožem napada i počinje ubadati Anu Galić, koja mu je bila okrenuta leđima, a zatim i Antu Galića. Oboje ranjenih supružnika pokušali su pobjeći, međutim dolaskom do hodnika i kupatila, srušili su se na pod i preminuli.

Počinitelj je pokušao krpom i vodom obrisati tragove, a onda je zaključao vrata i udaljio se s mjesta zločina. Istog dana R.M. je u dvorištu svoje obiteljske kuće zapalio odjeću koju je nosio u izvršenja ubojstva te je zatim zakopao nož kojim je počinio kazneno djelo.

Sljedećeg dana, 26. svibnja, u ranim jutarnjim satima, od kuće je donio kanistar s gorivom, polio je ubijene supružnike, zapalio ih te potom zaključao vrata i otišao u obližnji kafić na kavu. Toga dana nastavio je raditi kao da se ništa nije dogodilo .

Počinitelj nije do sada evidentiran kao osoba sklona počinjenju kaznenih djela niti nasilničkom ponašanju, rekao je policijski načenik Ivica Tolušić. Osumnjičenik je ubijenom bračnom paru na dan ubojstva trebao isplatiti oko 22 tisuće kuna.