Crna kronika 'PALA' SKUPINA KRIJUMČARA

Uhićeni sa švercanim cigaretama 'teškim' 420.000 kn

Zagrebački policajci su u suradnji sa splitskim i varaždinskim kolegama razotkrili skupinu krijumčara cigareta kod kojih su zaplijenili oko 2600 šteka cigareta i 3,5 kilograma škije u vrijednosti 420 tisuća kuna te 20.000 eura i 20.000 kuna za koje se sumnja da potječu od krijumčarenja

Policija je utvrdila da su četvorica vozača autobusa od veljače do kraja svibnja ove godine na skrovitim mjestima u autobusima iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u više navrata krijumčarili veće količine cigareta.

Cigarete je na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru preuzimao 31-godišnjak iz BiH koji ih je potom skladištio u garaži u Zagrebu i preprodavao petorici muškaraca i jednoj ženi te trojici nepoznatih muškaraca.

Oni su cigarete dalje preprodavali i prodavali u tzv. mravljoj prodaji na tržnicama na Črnomercu, Španskom i Trešnjevci.

Osumnjičeni 31-godišnjak nabavljao je cigarete i od 25-godišnjaka koji ih je pak preuzimao na području Zagreba od nepoznatog muškarca. Nepoznati muškarac je slao cigarete u putničkoj prtljazi redovitim autobusnim linijama u Zagreb.

U pretragama stanova, garaža i vozila policija je osim cigareta i škije pronašla mobilne telefone, telefonske kartice raznih operatera i jednu teleskopsku palicu. Za cigarete je utvrđeno da su hrvatskih proizvođača namijenjene izvozu.

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je dvanaest muškaraca, jedna žena i četiri nepoznata muškarca.

Policija je jučer u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda dovela devet osoba, za tri prijavljene osobe raspisala je tjeralicu, a za četiri osobe utvrđuje identitet.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još