Crna kronika KAZNA ISPOD MINIMUMA

Četiri godine za ubojstvo ispred Aquariusa

Deset godina nakon zločina, danas je na zagrebačkome Županijskom sudu Mario Sova nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva Roberta Marana ispred kluba Aquarius u ožujku 2000.

Predsjednik sudskog vijeća Zoran Luburić kazao je da sud nije povjerovao Sovinoj obrani da je u Marana pucao u nužnoj obrani, nakon što je napadnut ispred kluba na zagrebačkom Jarunu.

Sova je u svojoj obrani ustvrdio kako nije znao da je ubio Marana jer mu je pištolj opalio tijekom tučnjave te da je tek iz novina saznao da je muškarac s kojim se potukao ubijen.

Na suđenju je, međutim, utvrđeno da je Sova prvi hitac svojoj žrtvi ispalio u lijevo koljeno, nakon čega mu je iz neposredne blizine pucao u glavu.

Dosuđena mu je kazna ispod zakonskog minimuma jer je sudsko vijeće zauzelo stav da su Maran i njegovi prijatelji pridonijeli krvavom ishodu izazvavši tučnjavu ispred Aquariusa.

Kazneni zakon, naime, za ubojstvo predviđa zatvorsku kaznu od najmanje pet godina.

Mariju Sovi za ovaj je zločin već suđeno u odsutnosti, jer se skrivao u Bosni i Hercegovini, a u srpnju 2004. je nepravomoćno oslobođen optužbe. No Vrhovni sud ukinuo je presudu u kojoj je stajalo da je Marana ubio u nužnoj obrani i naredio obnovu postupka.

Nakon izricanja presude Sova je s lisicama na rukama vraćen u pritvor u Remetincu, gdje je pritvoren prije mjesec dana, nakon što je u njegovom stanu pronađeno pola kilograma kokaina.

Njegovo ime mediji su povezivali i s ubojstvom Cvetka Simića čije je raskomadano tijelo, bez glave i ekstremiteta, u ožujku ove godine izvučeno iz jezera Jarun.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još