STRAVIČNA SMRT

Kotač traktora mu otrgnuo stopalo

26.05.2010 u 14:54

Bionic
Reading

U stravičnoj nesreći, koja se danas dogodila na cesti u mjestu Dubovik, kod Slavonskog Broda, stradao je 61-godišnji muškarac, koji je, nakon što mu je kotač traktora otkinuo stopalo, a potom ga i pregazio, umro od iskrvarenja

Danas prijepodne 61-godišnji I.Š. sa svojim se 59-godišnjim šogorom uputio traktorom na cestu. Kako na traktoru ima mjesta samo za vozača, I.Š. je sjeo na blatobran stražnjeg kotača. Takva opasna vožnja, koju na selu često prakticiraju, zasigurno mu nije bila prva, no na žalost bila je posljednja.

U trenutku kada je njegov šogor na raskrižju ceste počeo skretati udesno, muškarcu koji je sjedio na lijevom blatobranu, stražnji je kotač traktora nenadano uhvatio nogavicu hlača, a potom mu je silovito povukao nogu, te mu doslovno otkinuo lijevo stopalo. Unesrećeni muškarac pri tom je pao s traktora, čiji je kotač potom prešao preko njegovog tijela.

Šokirani šogor, odmah je zaustavio traktor i pozvao Hitnu pomoć, no teško ozlijeđenom 61-godišnjaku nije bilo pomoći. Uslijed zadobivenih ozljeda i obilnog krvarenja, preminuo je na putu do bolnice, u vozilu Hitne pomoći.

Mrtvo tijelo 61-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije, gdje će se po nalogu istražnog suca, tijekom sutrašnjeg dana, obaviti i obdukcija.

Izvršenim alkotestiranjem 59-godišnjeg vozača traktora utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,64 promila, te protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.