UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Škare Ožbolt i Zagorec neće svjedočiti

26.05.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Iako je s iskazom krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića završeno ispitivanje svih do sada predloženih svjedoka u slučaju ubojstva Ive Pukanića suđenje desetljeća nastavit će se ispitivanjem još nekoliko novih lica

Naime, Sudsko vijeće danas je prihvatilo prijedloge obrane da se ispitaju svjedoci koji bi, među ostalim, trebali utvrditi vjerodostojnost Marjanovićevog iskaza.

Krunski je svjedok, prema tvrdnjama tužiteljstva, sudjelovao u pripremi atentata, ali se naknadno nagodio s USKOK-om i odlučio svjedočiti protiv grupe optuženika.

Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića Marjanović je optužio da su se udružili zbog ubojstva Pukanića, ali i još dvije osobe u Zagrebu.

Na prijedlog obrane na sud će se dostaviti podaci kada su Hrvoje Petrač i njegov sin Novica bili u zatvoru, a kada na slobodi jer se kroz medije provlačilo da su druge dvije žrtve trebali upravo njih dvojica.

Sud je odbio prijedloge da se kao svjedoci ispitaju bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i umirovljeni general Vladimir Zagorec, kojega je prvooptuženi Matanić, u naknadno osporavanom iskazu, prokazao kao mogućeg naručitelja Pukanićeva ubojstva.

Odbijen je i prijedlog obrane da se iz Nizozemske zatraže podaci o osobama s kojima je tijekom izdržavanja zatvorske kazne kontaktirao Sreten Jocić, koji je za Pukanićevo ubojstvo preko svog kuma Đurovića navodno platio miliju i pol eura.

Hoće li na sudu svjedočiti bivši Matanićev odvjetnik Zoran Pilipović i Stanko Subotić Cane sud će odlučiti naknadno.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak uz svjedočenje bivše Matanićeve djevojke Josipe Marić.