POZNATA IMENA AKTERA

Zaposlenik zlatarnice ubio kamatara

23.01.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Sudionici današnjeg ubojstva u centru zagreba su tridesetjednogodišnji Ivica Ivanda, koji je s četiri hica ubio kamatara Branka Mijića

Pojedinosti zločina i imena aktera policija nije potvrdila. U trenutku pucnjave u prostoriji je bio i vlasnik Leuz Kužmini, a nakon pucnjeve ubojica je ispred radnje na kućnom broju dva mirno pričekao policiju koja ga je odvela u policijsku postaju.

Rođak vlasnika zlatarnice Zagreb Kristo Gjergjaj ispričao je za Jutarnji list kako je čuo da je Ivica pucao u Branka jer ga je ovaj lihvario.

'Čim sam čuo za pucnjavu u zlatarnici, otrčao sam do Margaretske ulice strahujući da se nešto nije dogodilo mojem rođaku Leuzu. Sve je bilo puno policije. Martin, brat rođaka Leuza, mi je samo kratko ispričao da je neki kamatar opet došao maltretirati njihovog majstora Ivicu. Rekao mi je i da je Branko Ivici na ime nekakvog duga uzeo kuću ili stan', rekao je Kristo Gjergjaj.

Branko Mijić je prije 20 godina ubio policajca i zbog toga u zatvoru odležao osam godina, a policiji je poznat po brojnim teškim kaznenim djelima.Ivanda je, prema neslužbenim podacima, profesionalni zlatar, sklon kockanju.

Policija moli sve očevice da se jave na broj 92 ako imaju bilo kakve pojedinosti o ovom zločinu.

Policija je cijelo popodne vršila očevid, a pridružila im se i istražna sutkinja. Margaretska ulica bila je blokirana do večernjih sati, a policajac koji je osiguravao mjesto događaja komentirao je kako unutrašnjost zlatarnice 'pliva u krvi' te da je prizor stravičan. Prodavačice koje rade u butiku preko puta ispričale su kako su kroz izlog zlatarnice vidjele muškarca duže kose u bijeloj majici kako maše rukama uoči pucnjeva.

Troje Mađara koji su u Zagreb došli na utakmice Svjetskog prvenstva u rukometu rekli su kako ne mogu vjerovati da je netko tako ubijen u strogom centru grada.