Crna kronika PUKANIĆEVO UBOJSTVO

Krunski svjedok Marjanović završio sa svjedočenjem

Tomislav Marjanović, krunski svjedok ubojstva suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu završio sa svojim svjedočenjem koje se u čak četiri raspravna dana održavalo iza zatvorenih vrata

Kako je Marjanovićevo svjedočenje bilo zatvoreno za javnost, na sudu se nisu mogli doznati detalji njegova iskaza, kao ni pitanja koja su mu postavljali sudsko vijeće, tužitelji, obrana te šestorica optuženih za Pukanićevo ubojstvo.

Neslužbeno se doznalo tek da je prvog dana u svom slobodnom iskazu opisivao Pukanićevo ubojstvo kao i ranije tijekom istrage te u medijskim istupima, kada je kazao da su se zbog ubojstva suvlasnika Nacionala, ali i još dvije osobe u Zagrebu, udružili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović. Za Đurovića je kazao i da je bio veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je navodno platio atentat 1,5 milijuna eura.

Optuženici i njihovi odvjetnici od početka tvrde da je krunski svjedok nevjerodostojan. Čak su i neki od ranije ispitanih svjedoka opisali Marjanovića kao 'patološkog lažljivca, kriminalca i ovisnika o heroinu'.

Za USKOK je, s druge strane, njegov iskaz jedan od najjačih dokaza kojim je potkrijepio optužnicu protiv Pukanićevih egzekutora, jer je Marjanović sudjelovao u pripremi ubojstva, ali se naknadno nagodio s USKOK-om i odlučio svjedočiti.

Suđenje se nastavlja u srijedu, kada bi sudsko vijeće trebalo odlučiti o novim dokaznim prijedlozima obrane, a obrana je najavila da će predložiti izvođenje još nekih dokaza.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još