POHOTA U LOKALCU

HDZ-ovac pipkao u busu pa okrivio meditaciju

24.05.2010 u 09:23

Bionic
Reading

Studentica Aleksandra Milanović optužila je predsjednika HDZ-a iz istarskog gradića Matulji Davora Kalčića da ju je više puta uhvatio za grudi u lokalnom autobusu

'Sve je počelo prije dvije godine. U početku je mislila da je slučajno, no ista stvar ponovila se još tri puta u iduća četiri mjeseca', ispričala je za Novi list.

'Bila sam potpuno šokirana i bojala sam se, a kako nisam sklona sukobima, odlučila sam tog gospodina izbjegavati. Međutim, prošlog utorka priča se ponovila i ja više nisam mogla izdržati te sam ga napokon pljusnula', ispričala je mlada studentica Aleksandra Milanović svoju verziju priče o nedavnom incidentu koji joj se dogodio s poznatim matuljskim političarom, HDZ-ovcem Davorom Kalčićem

Studentica priča da je nakon tih incidenata uvijek dobro pazila da je on ne primijeti u autobusu i da sjedne daleko od njega. 'Kako je od zadnjeg incidenta bilo prošlo dosta vremena, prošlog utorka nisam shvatila da sam opet sjela točno ispred njega i tada me on opet uhvatio za grudi, i to na takav način da se to zbilja nikako nije moglo okarakterizirati kao slučajan dodir', ispričala je Milanović, koja je nakon toga pljusnula Kalčića.

Međutim, prema tvrdnjama studentice, prilikom izlaska iz autobusa u Rijeci, Kalčić je nastavio s agresivnim ponašanjem te ju je nakon kraćeg koškanja snažnim udarcem u lice srušio na pod. Dugogodišnji vijećnik i predsjednik matuljskog HDZ-a tvrdi da je do sukoba u autobusu došlo slučajno, odnosno zbog 'banalnog nesporazuma', te da poznaje djevojku tek površno.

'Radi se doista o banalnom nesporazumu. Naime, ja živim u Lipi i svaki se dan već godinama vozim oko sat vremena autobusom na posao u Rijeku te za to vrijeme meditiram. Kako ne bih udario glavom u prednji 'sic' kada autobus zakoči, rukom se uvijek uhvatim sa strane za sjedalo ispred i više puta se znalo dogoditi da mi ljudi koji sjednu ispred mene prikliješte prste.

Tog dana ispred mene je sjela jedna djevojka, a kako se koncentriram na meditiranje, nisam sasvim siguran što se točno bilo dogodilo, ali ona je očito nešto krivo protumačila i pljusnula me', tvrdi Kalčić.

Prema njegovoj verziji priče, poslije izlaska iz autobusa studentica je, nakon što joj je on pokušao objasniti o čemu se radi, pitajući je 'je li normalna' te rekavši joj da se 'jedna ženska osoba ne bi smjela tako ponašati', nastavila s napadima, nakon čega joj je on uzvratio pljuskom i otišao. Epilog ove priče očekuje se nakon suđenja.