OZLIJEĐENA 20-GODIŠNJAKINJA

Autobus na peronu pregazio djevojku

21.05.2010 u 15:36

Bionic
Reading

U nesvakidašnjoj nesreći koja se danas, nešto poslije 13 sati, dogodila na autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu, teško je ozlijeđena 20-godišnja djevojka iz Smedereva, koja se zatekla na peronu sa svojom bakom

Prema informacijama iz policije, 38-godišnji vozač je parkirani autobus tvrtke Slavonija bus, ostavio u brzini. Nakon što ga je ponovo upalio, autobus je "poskočio" te je, na iznenađenje vozača, umjesto u rikverc, krenuo naprijed i završio na peronu na kojem se u tom trenutku nalazilo nekoliko putnika.

Autobus je pri tom krovom udario u strop nadstrešnice na peronu, srušio je znak i razbio svjetiljku, a potom se zabio u 20-godišnju djevojku koja je iz Srbije došla u posjet svojoj baki u Slavonski Brod.

Točkovi autobusa prešli su djevojci preko lijevog stopala, a kako doznajemo polomljena joj je i zdjelica, te je s teškim tjelesnim ozljedama odmah prevezena u slavonskobrodsku opću bolnicu, gdje je ustanovljeno da ima i unutrašnje krvarenje, zbog čega je hitno operirana.

U bolnicu se do sada javilo još dvoje ozlijeđenih putnika, 17-godišnja djevojka i 15-godišnji dječak, koji su u naletu autobusa lakše ozlijeđeni, te su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni kući.

Policijski očevid potvrdio je da je do nesreće došlo zbog pogreške vozača Slavonija busa, kojemu slijedi kaznena prijava.