14-GODIŠNJI LOPOV

Učenik okrao ravnateljicu i pedagoginju

18.05.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Dječak (14) koji je krajem travnja opljačkao ravnateljicu i pedagoginju svoje osnovne škole na području općine Bebrina kod Slavonskog Broda, jučer je, nakon još jedne krađe, dolijao te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje

Dok njegovi vršnjaci u školu idu po znanje da bi jednog dana postali obrazovani ljudi koji zarađuju i žive od svog rada, 14-godišnjak je odlučio malo skratiti taj put te je iz svoje škole, umjesto znanja, 'pokupio' novac.

Otključane kancelarije ravnateljice i školske pedagoginje olakšale su mu posao. Iskoristio je trenutak kada su uredi bili prazni te je neopaženo ušao unutra i iz torbica ravnateljice i pedagoginje ukrao ukupno 1.000 kuna, oštetivši pritom jednu od njih za 300, a drugu za 700 kuna.

Nakon što je maloljetni lopov otkriven, utvrđeno je da mu ta krađa nije jedina koju je u kratko vrijeme počinio. Mlađahni se lopov u subotu popeo do čak 3 metra visokog prozorčića toaleta, kroz koji se vješto uvukao u ugostiteljski objekt te je potom sa šanka ukrao 1.540 kuna.

Kako doznajemo, dječak potječe iz problematične obitelji koja je već dulje vrijeme pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Iako ga još četiri godine dijele od punoljetnosti, sa svojih je 14 godina već uspio zaraditi kaznene prijave zbog krađe i teške krađe koje će protiv njega biti podnesene Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.