OTVORENA ISTRAGA

Lopov ukrao sudski spis iz osječkog suda

17.05.2010 u 17:36

Bionic
Reading

Spis Županijskog suda u Osijeku broj Gž 1184/08, pronađen u najlonskoj vrećici u parku u Đakovu, najvjerojatnije je ukraden iz prostorija suda, ali lopov još nije poznat. Predsjednik tog suda Ninoslav Ljubojević tportalu danas je rekao da će sud pokrenuti kriminalističku obradu protiv nepoznatog počinitelja zbog krađe sudskih papira iz službenih prostorija

'Sutkinja koja je vodila predmet izjavila je da spis nikada nije iznijela izvan zgrade suda. Papire smo preuzeli od policije i otvorit ćemo istragu radi pronalaženja počinitelja te krađe', rekao je Ljubojević.

Suci ponekad, kaže, predmete odnose kući, ali sutkinja ovaj nikada nije odnosila pa je jedino objašnjenje da je ukraden.

Kako je u subotu objavio Jutarnji list, spis je prvo našao anonimni građanin i početkom mjeseca o tome novinaru poslao nepotpisano pismo iz Đakovo. Pet dana kasnije, novim pismom, ovog puta poslanim iz Vuke, tajanstvena osoba opisala je i skicirala gdje će papiri biti ostavljeni, na cesti Osijek – Đakovo što se i dogodilo.

Pronađeni spis odnosi se na predmet Ivana Marčićevića, koji vodi sudski spor s Euroherc osiguranjem zbog naplate štete iz prometne nesreće početkom 2004. Marčićević je prije dva mjeseca zvao sutkinju i pitao što je s njegovim predmetom na što je dobio odgovor da će ubrzo biti riješen. Sljedeće što je saznao jest to da papiri o njegovoj parnici lutaju izvan suda.