Crna kronika UBOJSTVO PUKANIĆA

Pregledane nadzorne snimke

Tomislav Marjanović, krunski svjedok na suđenju za ubojstvo novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića, nije došao na današnju glavnu raspravu zbog bolesti pa su prikazane snimke videonadzora na kojima se vidi osoba s motociklističkom kacigom pod rukom kako se šeće u blizini mjesta zločina, a za koju USKOK tvrdi da je optuženi Željko Milovanović

Riječ je o optuženiku kojemu se stavlja na teret da je u dvorište Nacionala na dan ubojstva, 23. listopada 2008, dovezao skuter s eksplozivom.

Na ranije prikazanim snimkama u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, ali i u medijima, vidjela se osoba koja s motociklističkom kacigom na glavi odlazi s mjesta zločina nekoliko sati prije smrtonosne eksplozije. Iako se na tim snimkama nije vidjelo lice, USKOK tvrdi da je to bio Milovanović.

Na današnjoj raspravi su pak prikazane snimke te osobe s kapom na glavi i kacigom pod rukom, umotanom u novine. Snimke su to nadzornih kamera Hrvatske poštanske banke i Raiffeisen banke pored kojih je ta osoba prošla rukom skrivajući lice. No tužiteljstvo je iz snimaka izdvojilo neke fotografije na kojima se djelomično vidi i lice osobe slične Milovanoviću.

On je jedan od šestorice optuženih za ubojstvo Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, a sudi mu se u odsutnosti jer je uhićen u Beogradu, gdje mu je nedavno također počelo suđenje za isto nedjelo, zajedno s navodnim financijerom i naručiteljem atentata Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, te Milenkom Kuzmanovićem.

Zagrebačko suđenje nastavlja se u srijedu, kada bi krunski svjedok Marjanović trebao nastaviti odgovarati na pitanja obrane i sudskog vijeća iza zatvorenih vrata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još