VUKOVAR

Na smetlištu pronađene vreće s ljudskim kostima

22.01.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Djelatnici vinkovačkoga komunalnog poduzeća Nevkoš u utorak su ujutro na odlagalištu Petrovačka dola u Vukovaru pronašli četiri crne vreće s ljudskim kostima

Kontejner u kojem su se vreće nalazile dovezen je iz kruga Opće bolnice Vinkovci. U vrećama je bilo više ljudskih kostiju, među njima i dvije lubanje.

'Ne mogu vjerovati u takvo što. Razumijem da se možda radilo o udovima koji su amputirani, ali lubanja...', rekao je za Večernji list Nikola Stanić, voditelj projekta sanacije Petrovačke dole.

Krunoslav Šporčić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Vinkovci, potvrdio je da se radi o kostima iz vinkovačke bolnice, kao i da bolnica vrši internu istragu o cijelom slučaju.
On je potvrdio kako su kosti iz vremena prije Domovinskog rata.
Pronađene su kosti po nalogu istražne sutkinje Nevenke Zeko poslane na daljnju analizu na odjel patologije Opće bolnice Vukovar, gdje bi se trebalo utvrditi vrijeme smrti, porijeklo kostiju i ostale činjenice.

'Radi se o ozbiljnom prekršaju, a kako su kosti iz bolnice, prekršaj je još ozbiljniji i za njega bi netko morao odgovarati. Nevjerojatno je da su ljudske kosti bačene na deponij, a da nisu pokopane. Možda netko i danas traži te osobe', rekao je jedan vukovarski sudac.