ALKOHOL U VENAMA

Jedan pretukao majku, drugi suprugu pred djetetom

06.05.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Nasilni 26-godišnjak iz okolice Cernika jučer je nogama iscipelario i pretukao svoju 55-godišnju majku. U krvi mu je izmjereno 1,93 promila alkohola. Samo nekoliko sati kasnije i nekoliko kilometara dalje, 49-godišnji je muškarac, s čak 3,43 promila alkohola u krvi, nasrnuo na svoju 11 godina mlađu suprugu, a čitava se drama događala pred očima njihovog 14-godišnjeg djeteta

Pijani 26-godišnjak iz okolice Cernika od ranije je poznat policiji po nasilničkom ponašanju, a njegove su žrtve obično članovi njegove obitelji. Nakon nasilničkog ponašanja prema ocu i bratu, na meti mu se jučer našla i njegova 55-godišnja majka. Poslije reda galame i reda psovki, pijani je nasilnik i fizički nasrnuo na svoju majku te je nogama izudarao po tijelu. Nakon dojave, na mjesto događaja stigli su i policajci koji su ga odmah uhitili i zadržali u službenim prostorijama do otrežnjenja, no kako doznajemo, nasilniku, koji je u krvi imao 1,93 promila alkohola, danas je produljeno zadržavanje na 15 dana. Odmah mu je izrečena i kazna zatvora u trajanju od 60 dana te je danas prepraćen u požeški zatvor. Nakon što za dva mjeseca napusti zatvorsku ćeliju, mladi bi se siledžija mogao naći i bez krova nad glavom, jer će mu sud najvjerojatnije odrediti i mjeru udaljavanja iz obiteljskog doma u kojem je živio s roditeljima. Iako ozlijeđena, majka koju je pretukao pijani sin odbila je savjet policajaca te nije željela potražiti liječničku pomoć.

Istoga dana još je jedna obitelj u okolici Nove Gradiške proživljavala dramu zbog alkohola. Pijani 49-godišnjak je drekom i galamom digao na noge cijelo susjedstvo. Pred očima njihovog 14-godišnjeg djeteta, sasuo je na svoju 38-godišnju suprugu pravu 'rafalnu paljbu' brutalnih psovki i uvreda, a sve to za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane približavanja supruzi na udaljenosti manjoj od pet metara, koju mu je već ranije izrekao Prekršajni sud u Novoj Gradiški. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, nasilniku je po skraćenom kaznenom postupku određena novčana kazna od 9800 kuna te mu je, iako sa suprugom živi pod istim krovom, izrečena još jedna zabrana približavanja i supruzi i maloljetnom djetetu u trajanju od tri mjeseca.