MALTRETIRANJE

Bivši član 'zločinačke' postrojavao goste na Knežiji

03.05.2010 u 09:33

Bionic
Reading

Đorđe Vuletić Đoko (49), kojemu se svojedobno sudilo kao članu zločinačke organizacije sa zagrebačke Knežije, priveden je u srijedu navečer jer je s četvoricom prijatelja 45 minuta vrijeđao, tukao, postrojavao i ponižavao šestero gostiju koji su u kafić Knežija došli na kavu poslije posla

Vuletićevi prijatelji Marko V. (31), Darko T. (47), Dražen J. (36) i Tomislav Č. (38) držali su na oku sve druge goste lokala pazeći da netko ne nazove policiju, piše Jutarnji.hr.

Incident je počeo kada je Jelena D. ustala od stola za kojim je sjedila s petero kolega, krenuvši u toalet u lokalu.
Na putu prošla je pored separea u kojem su sjedili Vuletić i četvorica. Vidjevši je, pozvao ju je da sjedne s njima, no ona je odbila rekavši da je čeka društvo na terasi. Tada je počelo vrijeđanje, a ubrzo je Đoko izišao na terasu, prijetio cijelom društvu i natjerao ih da stoje mirno. Pitao ih je znaju li tko je on, piše Jutarnji, te im ispričao dobar dio svoje kriminalne prošlosti, naglasivši dio koji se mogao pratiti tijekom suđenja 'mafiji'.

U tim trenucima jedan od zlostavljanih, odvjetnik Filip S. odlučio je otići. Međutim, dobio je udarac u glavu od kojeg je pao na tlo terase. Petorica su ga potom iscipelarila, a i preostala trojica, Moran K., Arno H. i mađarski državljanin Bodo G. dobili su poneki udarac.

Premlaćivanje su prekinule Jelena D. i Katarina W., no nakon svega morale su i one stati mirno te se 'ispričati' svojim prijateljima što su dobili batina zbog njih.

Šestero poniženih gostiju kasnije je slučaj prijavilo policiji. Službenici postaje na Trešnjevci uhitili su petoricu osumnjičenih, a u stanu jednoga od njih, Dražena J. pronašli su dvije ručne bombe, poluautomatsku pušku bez mehanizma za okidanje, bajunet, 263 metaka te četiri okvira za automatski pištolj Škorpion.

Petorica su jučer prijepodne, nakon saslušanja pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu, puštena uz kaznene prijave zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Đorđe Vuletić zvani Đoko je do 1993. bio je policajac u PU zagrebačkoj, a godinu dana nakon policijske karijere uhićen je zbog iznude. I na suđenju 'mafiji' teretilo ga se sudjelovanje u iznudama.