Crna kronika PODUZETNICI NA METI

ETA prijeti napadima zbog projekta brzog vlaka

Baskijska separatistička oružana organizacija ETA objavila je da su osobe i tvrtke koje sudjeluju u projektu razvoja vlaka velike brzine (TAV) u Baskiji mete, u priopćenju objavljenom u srijedu

MADRID - "Dok se nastavlja razaranje izazvano tim velikim projektom, o kojem je odlučeno ukazom i bez javne rasprave, prozvani dužnosnici i njihova imovina postat će ciljevi ETA-e", ističe se u priopćenju ETA-e koje je objavio dnevnik Gara, uobičajeno povezan s baskijskom organizacijom.

ETA je 4. prosinca preuzela odgovornost za ubojstvo 70-godišnjeg baskijskog poduzetnika Ignacia Urie, čija je tvrtka sudjelovala u tom projektu. U prosincu je i radio postaja Cadena SER ocijenila da je "ETA-ino ubojstvo Ignacia Urie primoralo na povećanje broja tjelesnih čuvara za poduzetnike" vezane uz gradilište.

"Poduzetnici i osobe odgovorne za to gradilište trebat će 105 dodatnih tjelesnih čuvara", rečeno je na radiju koji je citirao sigurnosne službe. Procjenjuje se da bi za zaštitu oko pedeset poduzetnika trebalo 10 milijuna eura godišnje, javlja Cadena Ser.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još