Crna kronika ANTO NOBILO O ODLUCI SUDA

'Polančec ostaje u zatvoru zbog intervencije'

Sudac istrage Krešimir Devčić produljio je istražni zatvor bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu na još mjesec dana, dok se ne ispitaju svi svjedoci na koje bi on mogao utjecati. Polančec je pogođen jer su za produljenje pritvora dijelom zaslužna dvojica njegovih bivših kolega

Na pet, od ukupno 20-tak svjedoka koje USKOK treba ispitati, prema odluci Krešimira Devčića, Polančec može utjecati. Stoga je bivšem potpredsjedniku Vlade pritvor produljen za mjesec dana.

Odvjetnik Damira Polančeca, Anto Nobilo, na izlasku sa suda rekao je da će se žaliti na odluku suca, pa i na odluku o ispitivanju novih svjedoka, od kojih su, kaže Nobilo, dvojica visoki državni dužnosnici.

'Ta dvojica visokih dužnosnika bila su pozvana na svjedočenje prošli mjesec ali se nisu odazvali što je najviše pogodilo Damira Polančeca jer im je bilo jasno da produljenje pritvora ovisi o njihovom dolasku. S obzirom da se radi o državnim dužnosnicima, zaključujem da se radi o čistoj političkoj intervenciji.' - reako je Nobilo u razgovoru za tportal.

Nobilo kaže da se Polančec inače ne žali na zatvorske uvjete u Remetincu, te da čak ne traži hranu iz vana nego 'dijeli sudbinu svih zatvorenika'. 'Jedino je pogođen što ova dvojica nisu došla.' - ponovio je Nobilo.

Ta dvojica su - kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskog pravosuđu - državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić za kojeg se priča da je svaki dan u DORH-u, i drugi je šef Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još