Crna kronika POVIJESNA KRAĐA U BOSNI

Lopovi ukrali mine iz minskog polja

Nepoznati lopovi uspjeli su ovog tjedna ukrasti mine iz minskog polja otkrivenog kod Uskoplja u Bosni i Hercegovini bez obzira na rizik kojemu su bili izloženi, piše u srijedu sarajevski Dnevni avaz

Bizarna krađa dogodila se kod sela Vrse u okolici Uskoplja gdje su pirotehničari tvrtke Mrud iz Ljubuškog čistili teren od mina što su tamo postavljene proteklog rata.

Pirotehničari su nakon dva dana opreznog rada u neobilježenom minskom polju pronašli jednu protupješačku minu i neeksplodiranu granatu za ručni bacač.

'Sve smo to locirali i obilježili te čekali dolazak osobe ovlaštene za uništavanje. U nedjelju je dolazio inspektor, fotografirao i napravio zabilješku, a u ponedjeljak ujutro, kada je došao stručnjak za uništavanje neeksplodiranih naprava, njih više nije bilo', pojasnio je interni kontrolor Mruda Nijaz Džafo.

Začuđeni kontrolor drži da je netko, prateći traku kojom je označeno opasno područje, ušao u minsko polje i odnio opasne naprave.

'U mojoj desetogodišnjoj praksi pirotehničara nikada za ovakvo što nisam čuo', kazao je Džafo. On ipak upozorava da cijela stvar uopće nije bezazlena jer obje eksplozivne naprave mogu biti upotrijebljene i za terorizam. Stoga drži da krađu nisu počinila djeca niti je to učinio netko iz obijesti.

Iz policije su potvrdili da su informirani o cijelom slučaju te da su obavili očevid i poveli istragu, no lopovi još uvijek nisu pronađeni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još