PROVALA U STAN

Žarko Susić umro pod sumnjivim okolnostima

27.04.2010 u 14:46

Bionic
Reading

Najstariji hrvatski i svjetski sportski novinar Žarko Susić umro je pod sumnjivim okolnostima, zbog čega je njegovo tijelo prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, doznaje se u istražnom centru zagrebačkoga Županijskog suda

Susić je pronađen mrtav u svojemu stanu na drugom katu u Ulici kneza Mutimira na kućnom broju 3, a zbog sumnjivih okolnosti, policija je zatražila očevid istražne sutkinje, potvrdio je glasnogovornik zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić.

O ostalim pojedinostima nije želio govoriti, a zagrebačka policija samo je potvrdila da je truplo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje bi se trebao utvrditi točan uzrok smrti sportskog novinara.

Neslužbeno se doznaje da na truplu nije bilo tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt, no sumnju je izazvalo to što je stan bio ispremetan, a prije desetak dana u blizini se dogodio sličan slučaj. Tada je, također u ispremetanom stanu, pronađena mrtva starica.

Žarko Susić umro je u 95. godini. Prvi tekst objavio je 1934. u "Jutarnjem listu". S Miroslavom Habunekom pokrenuo je "Ilustrirane sportske novine" koje u prosincu 1945. postaju "Narodni sport", a od 1962. "Sportske novosti".

Od 1951. do 1975. bio je novinar i urednik sportske rubrike "Vjesnika".

Izvještavao je s mnogih europskih i svjetskih prvenstava te s čak 16 olimpijskih igara, od Cortine d'Ampezzo 1956. do Atene 2004., i to sedam zimskih i devet ljetnih.

Godine 2004. dobio je posebno priznanje Međunarodnog olimpijskog odbora za doprinos sportskom novinarstvu u svijetu koju mu je dodijelio Juan Antonio Samaranch, a 2007. odlikovan je i najvišim državnim sportskim priznanjem u Hrvatskoj - nagradom "Franjo Bučar za životno djelo".