SMRT 18-GODIŠNJAKA U BRODU

Uskakao u vagon, pa pao pod vlak

21.04.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Prilikom uskakanja u putnički vlak, na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu, život je sinoć izgubio mladić koji je prije samo mjesec dana postao punoljetan. Obitelj iz Starog Satnika kod Slavonskog Broda, koja je u ožujku proslavila njegov 18. rođendan, danas je zavijena u crno

'Riječ je o nesretnom slučaju. Pri nespretnom pokušaju uskakanja u vlak koji se kretao, mladić je pao između donjeg postroja vlaka i betonskog perona. S obzirom na to da 40-godišnji strojovođa vlaka nije primijetio da se mladić poskliznuo i pao te da ga je pregazio, vlak je nastavio voziti do nekoliko kilometara udaljene željezničke postaje u Sibinju, gdje je strojovođi rečeno da zaustavi vlak, jer se dogodila nesreća. Vlak je na peronu stajao od 20.47, kada je zaustavljen, pa do 21.52', rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko-posavske.

Nakon što je liječnik na mjestu nesreće konstatirao smrt 18-godišnjaka, njegovo je mrtvo tijelo prevezeno na Odjel patologije u slavonsko-brodsku bolnicu, gdje će se danas po nalogu istražnog suca obaviti obdukcija.

Samo nekoliko sati nakon te nesreće, jutros se u Batrini, nedaleko od Slavonskog Broda, dogodila i druga nesreća u kojoj je pod kotačima vlaka život izgubila još jedna osoba, čiji identitet policija još utvrđuje. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 50-godišnjem muškarcu. Očevidom, koji je u tijeku, utvrdit će se je li i ovaj put posrijedi bio nesretan slučaj ili samoubojstvo.