NEHOTIČNO PUCANJE

Ubojstvo u Španskom - nesretan slučaj?!

16.04.2010 u 12:21

Bionic
Reading

Mladića, jučer pronađenog mrtvog ispred kafića u zagrebačkom naselju Špansko, nehotice je ubio 20-godišnjak koji je zbog nestručnog rukovanja pištoljem ispalio smrtonosni hitac, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji

No policijska istraga pokazala je da je riječ o nesretnom slučaju.

Naime, dvojica mladića, u društvu sa 30-godišnjakom, cijele noći konzumirala su alkoholna pića u više ugostiteljskih objekata. Nešto iza sedam sati, došli su do kafića u Španskom i nastavili piti, a 20-godišnjak je sa sobom nosio pištolj za koji nema dozvolu. Na nagovor ostale dvojice, pokazao je pištolj i odložio ga na šank, a konobarica ga je odložila s unutarnje strane šanka.

Nakon nekog vremena mladići su odlučili napustiti kafić pa je 20-godišnjak ponovo uzeo pištolj iz kojega je izvadio spremnik sa streljivom te ga repetirao. Pištolj je bio uperen u 23-godišnjaka i tada je zbog nestručnog rukovanja došlo do, kako kažu u policiji, nekontroliranog opaljenja. Metak je pogodio 23-godišnjaka koji je zbog težine ozljede preminuo.

Mladić koji je nehotice ispalio kobni hitac priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Policija ga je kazneno prijavila zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u vezi s teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti.