Crna kronika JADNA ŽIVOTINJA

Optuženi zbog mučenja magarca

  • Autor: tportal.hr
  • 19.1.2009 14:05:03
  • 19.1.2009 13:54:48

Lucijan Lazarić iz Novigrada s boravkom u Pićnu i Zorko Težak iz Pićna optuženi su za mučenje magarca. Zbog njihove nebrige magarca su izgrizli psi lutalice, a umjesto veterinarske pomoći, Težak je uzeo pilu u ruke i nesretnoj životinji otpilio kopito. Veterinarka Veterinarske stanice u Labinu Ingeborg Olujić situaciju je podcijenila, pa je optužena zbog nesavjesnog pružanja veterinarske pomoći

Slobodna Dalmacije otkriva da je Općinsko državno odvjetništvo iz Pazina Općinskom sudu u Labinu dostavilo optužni prijedlog protiv Lazarića i Težaka zbog izlaganja magarca nepotrebnim mukama i nepotrebnoj boli.

Prema optužnici, Lazarića se tereti da je lani u lipnju kupio magarca i vezao ga u otvorenom dvorištu obiteljske kuće u Oršanićima kod Pićna u kojoj nitko ne živi. Znajući da magarcu neće moći posvetiti dužnu brigu, s obzirom na to da živi u Novigradu, zamolio je Težaka da magarcu daje hranu i vodu.

Koliko se Težak brinuo o jadnom magarcu, najbolje govori stravičan razvoj događaja. Naime, vezanog magarca u dvorištu su krajem srpnja izgrizli psi lutalice i teško mu ozlijedili stražnju desnu nogu. Navodni skrbnik je novonastalu situaciju odlučio riješiti pilom: magarcu je otpilio kopito, pa se uslijed komplikacija magarca moralo eutanizirati.

Veterinarku Olujić optužnica tereti da kao ovlašteni veterinar, nakon što su Lazarić i Težak od nje zatražili pomoć za ozlijeđenog magarca, protivno zakonu o veterinarstvu, olako držeći da se ništa opasno po magarca neće desiti, nije po dojavi, a ni kasnije, izašla na lice mjesta kako bi teško ozlijeđenoj životinji pružila pomoć.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još