NA FACEBOOKU

'Podrška policajcima koji su pretukli Roma'

13.04.2010 u 09:12

Bionic
Reading

'Potpora karlovačkom policajcu Kristijanu M. i njegovim kolegama' naziv je grupe na Facebooku u kojoj više od 1.100 članova izrazilo podršku Kristijanu Majiću, policajcu koji je pretukao Alena Ajkića, te njegovim suspendiranim kolegama. PU karlovačka bila je na nogama čim se saznalo za ovu grupu

Grupu je osnovao Antun Šlat, djelatnik karlovačke Hitne medicinske pomoći, uređuje je glavni dispečer karlovačke Hitne Vladimir Omrčen, a članovi grupe su, kako tvrdi Šlat, između ostalih, i brojni karlovački policajci, piše Jutarnji.hr.
Antun Šlat je formirao grupu isprovociran medijskim napisima i komentarima ispod članaka na portalima koji su osuđivali postupke policije.

Razlog što se grupu učlanio tako velik broj policajaca, smatra Šlat, sigurno je u tome što su nezadovoljni i osjećaju se ugroženi i napušteni od svojih nadređenih kada dođe do ovakvih situacija.
'Recite mi, tko je toliko glup da bude možda i žrtva žutih medija kroz koje se Hrvatska treba uvući u guzicu Europi kad je riječ o 'jednakosti za sve', to jest toleranciji prema Ciganima nakon što je oko njih podignuta prašina u Međimurju u slučaju isplate odštete. Pa baš je nekima lijepo sjelo ovo. Ma, ljudi, 'gutajte udice' koje vam plasiraju drugi, nije bed, a kad-tad će istina izaći na vidjelo i pokazati tko je kriv, a tko nevin', jedan je od komentara koje je u grupu dodao policajac Ivica Bakarić, koji je u Facebook profil postavio i svoju sliku u službenoj odori.

Jedan od članova grupe, koji je sebe opisao kao sina policajca, pretučenog Alena Ajkića naziva lopovom i kriminalcem.
Još jedan član grupe koji za sebe tvrdi da je policajac tvrdi da su mediji rulju poveli u linč protiv policije.
'Ovako nešto je neophodno da ljudi čuju i drugu stranu priče, a ne samo neistine i novinarski linč! Inače, ja sam jedan od Majićevih kolega kojima ova grupa pruža potporu, pa vam mogu samo reći da će se istina saznati kad-tad', kaže policajac.
Član koji kaže da je Majićev kolega poručuje Ajkiću: 'E da sam ja bio s Kikijem kao u ona dobra stara vremena, mislim da bi dotične delikvente vatrogasci skidali s bandere.'

O ovom će se slučaju danas očitovati vodstvo PU karlovačke. Grupa potpore Kristijanu Magliću, policajcu koji je pretukao Alena Ajkića, čiji su članovi bili i brojni policajci koji su iznosili uvrede na rasnoj osnovi, je rano jutros ugašena.