DRUGI RADE, ON ZARAĐUJE

Štetnim ugovorom za tvrtku izvukao 3,7 mil. kn

07.04.2010 u 14:43

Bionic
Reading

Poduzetnik iz Slavonskog Broda sklopio je oko 7,4 milijuna kuna vrijedan ugovor o izvođenju građevinskih radova između firme čiji je zakonski zastupnik i građevinske tvrtke čiji je vlasnik. Posao je pak u pola cijene odradila treća tvrtka, s kojom je isti poduzetnik također sklopio ugovor, priskrbivši si tako bez rada čak 3,7 milijuna kuna

Iako je znao da je štetan za tvrtku čiji je on zakonski zastupnik, 48-godišnji Brođanin zaključio je ugovor o izvođenju građevinskih radova u Slavonskom Brodu između te tvrtke i svoje građevinske tvrtke.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je njegova građevinska tvrtka prije toga zaključila ugovor s trećom tvrtkom, koja je i izvela ugovorene građevinske radove, po upola nižoj cijeni od one koju je 48-godišnjak dogovorio s firmom koja je naručitelj građevinskih radova.

Naime, 48-godišnji vlasnik tvrtke, koja je po ugovoru trebala biti izvođač radova, od naručitelja radova digao je oko 7,4 milijuna kuna, a tek polovinu od tog novca, 3, 7 milijuna kuna, isplatio je građevinskoj tvrtki koja je radove doista i izvela. Preostalih 3,7 milijuna kuna, koje je naplatio od tvrtke čiji je zastupnik, strpao je tako, bez rada, sebi u džep.

Protiv 48-godišnjeg poduzetnika koji si je protupravno prisvojio milijune u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sklapanja štetnog ugovora.