SKLADIŠTE ORUŽJA U SLAVONSKOM BRODU

Pucnjevima plašio mladiće i navukao policajce

06.04.2010 u 16:03

Bionic
Reading

Nakon što je 42-godišnjak iz Slavonskog Broda prošli tjedan dobio prekršajnu prijavu zato što je ispalio više hitaca u zrak kako bi prestrašio dvojicu mladića, od kojih je jedan u ruci držao bombu, već je sljedećeg dana zaradio i kaznenu prijavu jer su policajci u njegovoj kući pronašli pravo skladište oružja u kojem doslovno nema čega nema - od streljiva, eksploziva i bombi, pa do pušaka, automatskih pušaka i kubura iz kućne radinosti

Nakon što su čitavo večer zajedno pili, 42-godišnjak se posvađao s dvojicom mladića. U jednom trenutku verbalni je sukob umalo prerastao u tučnjavu. Kada je vidio da se, iako je 1. travnja, 42-godišnjak ne šali, 21-godišnji mladić posegnuo je za ručnom bombom. Ugledavši pak bombu u mladićevoj ruci, 42-godišnjak je iz vikend kuće iznio pištolj CZ, kal. 7,62 mm, te je, kako bi zastrašio dvojicu mladića, ispalio više hitaca u zrak.

O okršaju je ubrzo doznala i policija, koja je odmah uhitila svu trojicu, te im oduzela oružje. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 42-godišnjak u krvi imao 1,31 promila alkohola, dok je kod 25-godišnjaka izmjereno 0,90 promila, a kod 21-godišnjaka 0,66 promila.

Nakon što su sva trojica zaradila prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, policajci su drugi dan krenuli korak dalje, pa su 2. travnja, temeljem sudskog naloga, izvršili i pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 42-godišnjak.

Pretraga je urodila plodom jer gotovo da i nije bilo prostorije u kući u kojoj nije pronađen neki komad oružja, spremljenog u kutije i vreće. Uz dvije automatske puške marke AK 47, u domu 42-godišnjaka pronađena je i jedna puška marke M 48, puška ČZ cal. 22 mm, dvije kubure ručne izrade te pet ručnih bombi M-75, a uz to i 400 grama eksploziva TNT, 50 spremnika za automatsku pušku i 2.568 komada razne vrste streljiva.

U suradnji s Državnim odvjetništvom protiv 42-godišnjaka sada slijedi i podnošenje kaznene prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.