DVOSATNO MALTRETIRANJE

13-godišnjak stavio vršnjaku nož pod vrat

16.01.2009 u 17:55

Bionic
Reading

Učenik sedmoga razreda Z. Č. u srijedu je iz hira prijetio nožem četvorici vršnjaka i dvojici učenika petoga razreda te ih gotovo dva sata maltretirao po izlasku iz škole ne dozvoljavajući im da odu svojim kućama, a jednom je dječaku stavio nož pod vrat

Roditelji zlostavljane djece su u četvrtak odlučili nešto poduzeti, te su otišli u školu i zatražili hitnu reakciju. Maloljetni nasilnik je djecu i prije maltretirao uzimajući im sokove ili novac, no svi su ga se bojali prijaviti. Incident je otkriven kada je jedna majka na mobitelu svog sina vidjela SMS poruke u kojima se spominjala prijetnja nožem.

Dječak je navodno iz obitelji s petero djece porijeklom iz Bosne koja se u mjesto nedaleko Darde doselila iz Naselja prijateljstva u Čepinu. Djeca su navodno krala novce po kućama svojih prijatelja.

Ravnatelj Osnovne škole Darda Janoš Boni tvrdi da je odmah pozvao policiju, a razgovarao je sa svim roditeljima. Traumatiziranu djecu je poštedio nastave na jedan dan, a o mjerama protiv nasilnog učenika odlučit će nakon razgovora sa svim dječacima i policijom.

Učenik je priznao je da je imao nož, dodao da ga je pronašao na ulici i potom bacio jer je znao da će ga policija tražiti. Iz Centra za socijalnu skrb potvrdili su da su primili prijavu policije o sudjelovanju ovoga dječaka u provali u jednu trgovinu. Iz policije zasad nema konkretnih informacija jer postupak još uvijek traje. Samo djelo ima elemente kaznene odgovornosti, a kako je učenik stariji od 13 godina, moguće je da se protiv njega pokrene i kaznena odgovornost, piše Jutarnji list.