POMAHNITALI SUPRUG I OTAC

Obiteljskom nasilniku 7,5 godina zatvora

26.03.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Mahmut Mamuti (34) nepravomoćno je osuđen na 7,5 godina zatvora zbog otmice nevjenčane supruge i njezinog novorođenčeta te zbog teškog zlostavljanja. Presudu je danas donijelo vijeće Županijskog suda u Rijeci kojim je predsjedala sutkinja Đurđa Jovanić

Teške muke mlade žene započele su u noći 2. kolovoza 2009. godine u riječkom stanu na Rastočinama, kada ju je nevjenčani suprug Mamuti, držeći za glavu, potapao u kadi prijeteći joj da će ubiti nju i bebu. Utočište za sebe i dijete pronašla je u Domu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja Sveta Ana u Rijeci, ali ih je nasilnik već nakon pet dana pronašao i, prijeteći joj da će uzeti dijete, naredio da ode s njime.

Prema optužnici, punih pet dana boravili su u jednoj šumici na području Plasa, gdje ju je optuženik svaki dan tukao remenom, komadom drveta, rukama i nogama, bacao na tlo i vezivao je. Mamuti je uhićen 13. kolovoza i otada se nalazi u pritvoru.

Žena se na suđenju, koje je bilo zatvoreno za javnost, ponovno suočila s nasilnikom, dok je on govorio 'kako laže'. Saslušani su i svjedoci koji su negirali nasilje, ali brojne ozljede žene su vještakinji sudske medicine bile dovoljan dokaz da je nesretnica proživljavala teško fizičko zlostavljanje.