IZGUBIO NEKOLIKO TISUĆA EURA

Starcu skupo prodali praznu priču

25.03.2010 u 13:08

Bionic
Reading

Dvojica prevaranata jučer su 75-godišnjaku iz Požege skupo prodala praznu priču. Očito dobro pripremljeni i uvježbani dvojac, starca je smišljeno izabrao među prolaznicima koji su se oko 15 sati i 30 minuta zatekli u ulici Sveti Duh

Procijenivši ga kao potencijalno laku žrtvu, dvojica nepoznatih muškaraca prišla su 75-godišnjaku. Jedan od njih slagao mu je da im se dogodila prometna nesreća te da se on sada ne može sporazumjeti s drugim sudionikom nesreće, budući da je Izraelac.
Naivnog starca potom je zamolio da im on prevodi kako bi se lakše sporazumjeli, no u čitavoj toj priči dvojac se savršeno dobro razumio, a prijevod s jezika prevaranata trebao je jedino naivni starac.

Naime, jedan od muškaraca prodao mu je priču da želi uvjeriti navodnog stranca da je njegov novac pravi, odnosno da nije krivotvoren.

Kako bi strancu koji ga 'ne razumije' to lakše demonstrirao, upitao je starca ima li možda eura, na što je on naivno odgovorio da ima i da stanuje blizu, te je otišao po novac.

Nakon što je od kuće donio nekoliko tisuća eura, jedan od prevaranata je odmah s ruke skinuo sat, navodno velike novčane vrijednosti, te ga dao starcu da ga zadrži kao polog dok on ode provjeriti jesu li euri pravi ili krivotvoreni. Iako je čitava priča prevaranata potpuno prozirna, nevjerojatno je, ali istinito: starac je ipak povjerovao nepoznatim muškarcima, koji su, kao što možemo pretpostaviti, odmah isparili s njegovom ušteđevinom. Za počiniteljima se traga i protiv njih slijedi kaznena prijava.