VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Napravio 39 prekršaja pa ubio biciklista

24.03.2010 u 16:44

Bionic
Reading

Čak 39 prekršaja u prometu, među kojima je bila i vožnja pod utjecajem alkohola zbog čega je određeno vrijeme bio bez vozačke, imao je Dejan Mesarek (40) prije nego što je proteklog vikenda u Donjem Ladanju vozilom udario u biciklista koji je preminuo od zadobivenih ozljeda

Vozeći se 19. ožujka oko 19.55 pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 2,62 g/kg, kako se navodi u rješenju o istrazi varaždinskog Županijskog suda, Mesarek kod kućnog broja 64 nije uočio biciklist J. P. koji se vozio iz suprotnog smjera desnom stranom kolnika u smjeru njegove vožnje, pa je prednjim desnim dijelom svoje Škode 1,3 LX udario u prednji dio bicikla. Od siline udarca, biciklist je odbačen u desnu stranu na bankinu gdje je i preminuo od više tjelesnih ozljeda.

Osim kršenja propisa o sigurnosti prometa na način da je izazvao nesreću kojom je prouzročena smrt jedne osobe, Mesareka se sumnjiči i za nepružanje pomoći unesrećenom.

Naime, kako se navodi u rješenju o istrazi kojim mu je određen i pritvor, bez zaustavljanja vozila napustio je mjesto nesreće iako je bio svjestan da je udario i povrijedio biciklista koji je preminuo uslijed nepružanja pomoći.

Premda se na varaždinskom Županijskom sudu branio šutnjom, tijekom razgovora u Policijskoj postaji Ivanec rekao je da je kobnog dana počeo konzumirati alkohol oko 17 sati, a do 19 sati popio je desetak gemišta. Vozilom je krenuo k roditeljima u Donje Ladanje, gdje nije primijetio ni pješake ni bicikliste, već je samo osjetio jak udarac u desnu stranu vozila. Mjesto nesreće napustio je zbog velikog straha i mraka, kako je rekao, ali se kasnije ipak javio varaždinskoj policiji.