KAO NA FILMU

Drogu stavili u prezervativ, pa u analni otvor

24.03.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Kod 31-godišnjeg muškarca i 29-godišnje žene iz Slavonskog Broda policija je sinoć pronašla 100 grama heroina visoke čistoće. Dvojac je drogu u obliku kamena stavio u prezervativ, a potom tako upakirano 'skupocjeno kamenje', čiji gram na tržištu stoji oko 100 eura, sakrio u analni otvor

Muškarac i žena uhićeni su nešto prije 20 sati na parkiralištu kod benzinske postaje na autocesti A 3 u Slavonskom Brodu, a zajedno s njima uhićen je i 36-godišnji kupac droge koji se zatekao u njihovom društvu. Prilikom pretrage, koja je izvršena temeljem sudskog naloga, u analnom otvoru 29-godišnjakinje pronađeno je ukupno 49,7 grama heroina, dok je kod 31-godišnjaka pronađeno ukupno 51,4 grama heroina koji je sakrio na isto mjesto kao i njegova partnerica, nadajući se očito da policijska pretraga neće ići 'tako duboko'.

Muškarcu i ženi, koji su otprije poznati policiji, slijede kaznene prijave, a policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja njihovih suradnika.

Od glasnogovornice PU brodsko-posavske Kate Nujić doznajemo da su dva dana ranije, 21. ožujka oko 15 sati, policajci uhitili i 41-godišnjaka i 48-godišnjaka iz Županje kod kojih je također pronađen heroin visoke čistoće u kamenu.

Dvojac iz Županje uhićen je prilikom nadzora u automobilu VW Passat u Slavonskom Brodu. Pretragom osoba i vozila, koja je izvršena temeljem sudskog naloga, u džepu jednoga od muškaraca pronađena su dva PVC paketića s heroinom, ukupne težine 54,5 grama, a pretragom njihovih stanova u Županji policijski službenici PU vukovarsko-srijemske pronašli su još 42 grama iste droge koja je proslijeđena na vještačenje u Zagreb.

U ove dvije policijske akcije zaplijenjeno je ukupno oko 200 grama heroina visoke čistoće, a budući da se cijena jednog grama na tržištu kreće oko 100 eura, dileri su ostali bez najmanje 20.000 eura vrijedne robe koja je bila namijenjena prodaji na slavonsko-brodskom tržištu.